brandbox
brandbox

BodyShape

Krijg je lichaam in shape

BodyShape is een efficiënte trainingsmethode, gericht op de verbetering van het lichaamscontour. Er worden oefeningen gegeven die de spierkracht, houding en spier-uithoudingsvermogen verbeteren. Afwisselend worden dynamische en statische grondoefeningen gedaan.

Kenmerkend voor BodyShape is dat alle spieren en spiergroepen worden getraind zodat de gehele lichaamsconditie verbeterd en je figuur er daardoor beter uitziet. Het doel van BodyShape is om de buik-, bil- en beenspieren te versterken door middel van training op muziek met een rustig tempo waarbij de aandacht is gericht op spieruithoudingsvermogen en weerstandtraining. De les is daarbij opgedeeld in twee delen, zo wordt in het eerste gedeelte van de les de aandacht gericht op het verbeteren van je conditie en in het tweede deel op spier- en weerstandtraining.

Een typische BodyShape les
Tijdens de BodyShape les zorgt onze sportcoach voor een optimale workout op ieders persoonlijke niveau.

1) We beginnen met ‘zweten op je eigen intensiteit’ door middel van aerobic bewegingen, lekker bewegen op muziek maar géén moeilijke pasjes! Voor alle bewegingen zijn opties zodat je op eigen niveau kunt meedoen. 
2) In de tweede helft is het hard werken voor de grote spiergroepen, Benen, Billen en Buik. (BBB) alles komt aan bod.  Je kunt makkelijk op eigen niveau werken door gebruik te maken van diverse materialen (dumbell, barbell, tubes) om een oefening zwaarder te maken, maar ook zonder materialen kunnen de oefeningen prima uitgevoerd worden.
3) Aan het einde draait het om herstel en stretchen van alle spieren