brandbox
brandbox

Mountainbike

Lijkt het je ook heerlijk om buiten sportief bezig te zijn en houd je van fietsen? Kom dan mee doen met onze mountainbike lessen.
Tijdens deze lessen raak je vertrouwd met het fietsen in off-road terrein, bouw je een conditie op die nodig is om grotere afstanden af te leggen en krijg je de belangrijkste technieken onder de knie.

Een goede rijtechniek is essentieel bij het mountainbiken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld wielrennen gaat het bij mountainbiken namelijk niet alleen om conditie en spierkracht, maar maken vooral techniek en slimheid vaak het verschil. Het loont daarom zeker om te trainen op rijtechniek.

Het belangrijkste in de rijtechniek op een mountainbike is een goede actieve houding. Dat wil zeggen dat je uit het zadel komt, klaar om de routes op te vreten. Een losse houding, armen licht gebogen, goede grip op het stuur met de duimen om het stuur heen en de knieën wat uit elkaar. In deze positie beweeg je de mtb makkelijk onder je door, kun je naar voren of naar achter hangen en kun je in principe alle obstakels de baas.